Drukvrij opnieuw beginnen

Bloggen. Het lijkt zo makkelijk, maar dat is het niet. Ik ben in mijn leven al talloze blogs begonnen, maar heb ze geen van allen langer dan een paar maanden bijgehouden. Van online dagboeken tot recensies van theaterstukken, van emotionele epistels tot fotoverslagen van stedentrips; ik heb ze allemaal geschreven, maar was er zelden tevreden over. In mijn eerste blogjaren schreef ik vooral als uitlaatklep, maar toen er steeds meer persoonlijke websites met de mooiste teksten en perfectste foto’s opdoken werd ik steeds kritischer op mezelf. Opeens vond ik dat elk bericht dat ik plaatste geniale inzichten moest bevatten, de lezer moest emotioneren of aan het denken moest zetten. Al snel raakte ik mijn plezier in het schrijven kwijt en kreeg ik geen letter meer op papier.

Dit keer wil ik het bloggen dan ook anders aanpakken. Ik wil mezelf geen regels opleggen of torenhoge eisen stellen, maar gewoon korte updates over mijn leven plaatsen. Over mijn werk als schrijver en vertaler, maar ook over andere dingen waar ik me mee bezighoud zoals reizen, theater, body positivity, het boeddhisme, enzovoorts. Geen diepgravende analyses of pogingen tot hoogstaande literatuur, maar kleine inkijkjes in mijn dagelijkse bezigheden en gedachten. Van mijn ervaringen met een online cursus dichten tot berichten vanuit een artiestenresidentie in Finland, van posts over stedentrips naar Krakau en Leeds tot foto’s van mijn reis naar Peru en Bolivia… het gaat hier allemaal voorbijkomen. Vrij van druk en vol imperfectie.