Creatief

Op deze pagina vind je een selectie van mijn creatieve teksten, waaronder essays en korte verhalen.

Volzin jan17

Volzin – Zo blijf je tenminste twee individuen
In december 2016 won ik de tweede prijs in de schrijfwedstrijd van tijdschrift Volzin met het essay Zo blijf je tenminste twee individuen. Het verhaal werd in begin 2017 in het januarinummer van het blad gepubliceerd, maar is ook hier te lezen.

PUUR! Vandaag – Overwin mij
In september 2016 won ik de schrijfwedstrijd van PUUR! Vandaag en daarmee de kans om onder begeleiding van een redacteur van Uitgeverij Kok mijn debuutroman te schrijven! Een fragmentje uit het eerste hoofdstuk van Overwin mij is hier te lezen.

Volzin winnaar

Schrijversgenootschap – Hoogspanning
In november 2014 publiceerde het Schrijversgenootschap mijn korte verhaal Hoogspanning. Klik hier om deze tekst te lezen.

Bibliotheek van Babel – Over lijken
In oktober 2014 werd het verhaal Over lijken gepubliceerd op de website van het Vlaams-Nederlandse Bibliotheek van Babel. Klik hier om dit lugubere verhaal te lezen.

Volzin – De Tweede Tandenborstel
In december 2013 won ik de jaarlijkse schrijfwedstrijd van tijdschrift Volzin en werd mijn verhaal in het kerstnummer van het blad gepubliceerd. Klik hier om De Tweede Tandenborstel te lezen.

Rewr Cover

[re]writing History – De schrijfmachine
In februari 2013 deed ik¬†mee aan een schrijfwedstrijd van Stichting¬†Onterfd Goed.¬†Op basis van een kort verhaal rondom het thema ‘De¬†schrijfmachine’ werd ik geselecteerd als √©√©n van schrijvers voor project¬†[re]Writing History. Klik hier¬†om dit verhaal te lezen. In september 2013¬†kwam de bundel uit waarin tien¬†schrijvers en fotografen hun werk laten¬†zien. Hierin is Weerzien te lezen, een¬†nieuw verhaal. [re]Writing History¬†is te bestellen via de website¬†van Onterfd Goed.

De Webschrijvers РDe druk van de mogelijkheden 
In april 2013 deed ik mee aan de schrijfwedstrijd van dewebschrijvers.nl. Helaas
werd ik niet als één van de winnaars geselecteerd, maar desondanks ben ik trots op mijn verhaal. Klik hier om De druk van de mogelijkheden te lezen.

Ontspoord
Tijdens mijn hoofdrichting Creatief Schrijven op Hogeschool Windesheim schreef ik een kort verhaal over een ontmoeting tussen twee vreemden. Klik hier om het te lezen.

Zusjelief
Tevens geschreven tijdens de hoofdrichting Creatief Schrijven is het script voor de korte film Zusjelief. Klik hier om het te lezen. Heb je interesse in meer materiaal waaronder de personage-omschrijvingen, treatment en synopsis, neem dan contact met me op.