Vertaling Melanie Dobson – Het geheim van Chateau d’Epines

Melanie Dobson Het geheim van chateau depinesAfgelopen week verscheen de door mij vertaalde historische roman Het geheim van Chateau d’Epines. Het boek van Melanie Dobson vertelt het indrukwekkende verhaal van een Franse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog haar leven riskeert om verzetsstrijders te verbergen in een gangenstelsel onder het landgoed waar ze woont. Zeventig jaar later ontdekt haar kleindochter welke belangrijke rol het chateau van haar familie in de oorlog gespeeld heeft. Ze is stomverbaasd over¬†de dingen die haar oma voor haar verborgen gehouden heeft en doet een schokkende ontdekking over haar afkomst.¬†Het geheim van Chateau d’Epines is¬†gepubliceerd door Uitgeverij Kok¬†en kan worden besteld via Bol.com.

Vertaling Sandy Taylor – Jij, ik en de zee

Sandy Taylor Jij ik en de zeeOp 10 oktober verscheen Jij, ik en de zee, een ontroerende roman van Sandy Taylor die ik deze lente met veel plezier voor Uitgeverij Kok vertaalde Het boek vertelt het verhaal van Mary en Dottie, twee hartsvriendinnen in het Brighton van de jaren ’60. Sinds ze op achtjarige leeftijd een zakje snoep met elkaar deelden, zijn ze onafscheidelijk en doen ze alles samen. Nu ze zeventien zijn, werken ze werken allebei bij Woolworths, gaan¬†ze samen uit en¬†bespreken ze hun grootste dromen en hun diepste geheimen met elkaar.¬†Terwijl ze de wereld verkennen en liefde en geluk najagen, maakt de eenvoudigheid van hun kindertijd plaats voor een gecompliceerder leven. Ze genieten beiden van hun eerste liefdes, maar de pijn van een onbedoeld verraad zet hun vriendschap onverwacht onder grote druk.¬†Jij, ik en de zee¬†ligt sinds een paar weken in de winkel en kan tevens worden besteld via Bol.com.

Vertaling Susan Anne Mason – Nobel hart

Nobel hart Susan Anne MasonOp 13 juni verscheen de door mij vertaalde historische roman Nobel hart van Susan Anne Mason. Dit boek vertaalde ik begin dit jaar voor Uitgeverij Kok en vertelt het verhaal van de Ierse Maggie Montgomery, die tijdens een bezoek aan haar broer in New York een intrigerende man met een duister verleden ontmoet. De roman is¬†deel twee in een serie over de familie O’Leary en is het los te lezen vervolg op Boerendochters. Nobel hart ligt sinds vorige week in de winkel, maar is ook te bestellen via¬†Bol.com.

Maggie Montgomery’s wens om Amerika te zien, gaat eindelijk uitkomen. Ze gaat een bezoek brengen aan haar broer Rylan en zijn vrouw Colleen. Ze hoopt dat ze in Amerika kan blijven en daar haar geluk en liefde zal vinden. Eenmaal aangekomen ontmoet ze een intrigerende jongeman die die droom misschien wel kan waarmaken. Pas als haar broer haar gebiedt bij Adam O’Leary uit de buurt te blijven, beseft Maggie dat de man Colleens broer is die net uit de gevangenis komt.

Adam O’Leary heeft zich altijd het zwarte schaap van de familie gevoeld en zijn tijd in de gevangenis heeft dat idee alleen maar versterkt. Alles wat hij nu wil is het goed maken met zijn familie. Hij had nooit gedacht dat hij ondertussen liefde zou vinden. Ondanks wanhopige pogingen om hen uit elkaar te houden, krijgen de twee een band die niemand nog kan breken. Maar is Adam wel echt veranderd?

1 2 3 4 5